Hemstädning

- Ett måste eller ett nöje -

Hemstädningens dilemma

Har du också svårt att motivera dig till att städa hemma? Då är du inte ensam, största problemet är att städningen tar av den lediga tid som du hellre skulle vilja vara med familj och vänner. Dessutom tar tanken på att ha ostädat bort positiv energi och du har ett ständigt återkommande ”måste” i vardagslivet.

 

Det finns lösningar

Men först några påminnelser om varför det är viktigt att ha rent hemma.  

  • Ordning sparar tid: Regelbundet städning hjälper dig att hålla ordning. Du slösar inte tid på att försöka hitta saker som lätt försvinner i ett stökigt hem.
  • Minskad stress: Att bara titta på röriga utrymmen är stressande. Och du blir påmind om allt du behöver göra.
  • Skräp: Genom att regelbundet städa ditt hem blir du av med oönskade papper, skräppost och andra föremål som du inte behöver längre.
  • Allergier: Om ditt hem inte städas regelbundet kommer damm och andra allergener att byggas upp. Rengöring varje vecka hjälper till att undvika allergier eller andra andningsproblem.
  • Undvik att sprida bakterier:  Att hålla ditt hus rent kommer att stoppa spridningen av bakterier och hjälpa dig att hålla dig frisk. Att städa upp spill, dammsuga dina mattor och hålla ditt kök och badrum rena kommer att döda bakterier.
  • Skadedjur: Olika sorters kryp attraheras av spill, matpartiklar och andra källor till mat. Om du inte städar köket och andra ställen du äter på föder du upp småkryp. De är inte bara obehagliga, de sprider också bakterier och allergier.

Låt de bästa göra jobbet

Du vet att du behöver städa ditt hus eller lägenhet regelbundet. Ändå är det många som skjuter upp det eller bryr sig inte om att städa alls. Nästa gång du inte är motiverad att städa ditt hem, tänk då på att det finns människor som älskar att städa och de som älskar att städa blir oftast väldigt bra på det. 

Därför kan lösningen vara närmare än du tror. Kontakta en sådan person och släpp städningens ”måste” och njut av ett renstädat hem. Påminn dig själv om alla fördelar med ett rent hem så du kan glädja dig med nära och kära.

 

Här hittar du dem

Första steget är att kontakta ett städbolag som är specialiserade på hemstädning. Fråga ifall de kan komma hem till dig och ge ett kostnadsförslag och beställ samtidigt en provstädning. Bor du på västkusten rekommenderar jag Boleva för hemstädning, de är seriösa och har bra personal.

 


De flesta skulle ha mycket

att glädja sig åt om de bara
hade tid.

 

K. K. Steincke